Skip to main content

Welkom bij St. Antonius Academie & Bohn Stafleu van Loghum

St. Antonius Academie heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL. Heb je een vraag, neem dan contact op met René Schuwer.

Registreer

Om ook buiten de locaties van St. Antonius Academie, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet u zich eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van St. Antonius Academie.

Eenmaal geregistreerd kunt u thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top

2012 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Verslaafden en reclassering

Auteurs : Anneke Menger, Jacqueline Bosker, Donnalee Heij

Gepubliceerd in: Handboek forensische verslavingszorg

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Mensen die met justitie in aanraking komen en middelen gebruiken krijgen vaak te maken met de reclassering. Als er sprake is van middelenmisbruik komen zij in de meeste gevallen bij de verslavingsreclassering terecht. De reclassering kent vier kerntaken: diagnose & advies, toezicht, gedragsinterventies en de uitvoering van werkstraffen. Sinds enkele jaren werkt de reclassering in toenemende mate met bewezen effectieve interventies en instrumenten. Dit heeft geleid tot aanzienlijke verbeteringen op het gebied van screening, gedragsinterventies en toezicht. Het versterken van de continuïteit binnen en tussen de ketens is momenteel in ontwikkeling. Dat geldt ook voor het methodisch handelen van reclasseringswerkers: voor een effectieve uitvoering van reclasseringstoezicht is het belangrijk dat controlerende en begeleidende taken op een goede wijze worden gecombineerd. Met een meer dynamische formulering van de resultaatcriteria kan de effectiviteit van het reclasseringswerk nog beter zichtbaar worden gemaakt.

Metagegevens
Titel
Verslaafden en reclassering
Auteurs
Anneke Menger
Jacqueline Bosker
Donnalee Heij
Copyright
2012
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-8851-6_6