Skip to main content

Welkom bij St. Antonius Academie & Bohn Stafleu van Loghum

St. Antonius Academie heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL. Heb je een vraag, neem dan contact op met René Schuwer.

Registreer

Om ook buiten de locaties van St. Antonius Academie, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet u zich eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van St. Antonius Academie.

Eenmaal geregistreerd kunt u thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-04-2011 | Inbeeld

Zoeken naar het goede

Auteur: Hugo van Waarde

Gepubliceerd in: DementieVisie | Uitgave 2/2011

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Extract

De relatie tussen zorgvrager en zorgverlener is een bijzondere. Bijzonder niet alleen omdat afhankelijkheid en macht er een grote rol in spelen, maar ook omdat juist in die relatie de kwaliteit van de zorg inhoud en betekenis krijgt. In de praktijk wordt op allerlei manieren ‘geworsteld’ om in deze relatie het goede te doen. Hoe te reageren op die mevrouw die je steeds weer kleineert tijdens de dagelijkse verzorging? Hoeveel tijd kan ik besteden aan een ontroostbare cliënt terwijl zijn ‘geobjectiveerde zorgvraag’ mij als hulpverlener maar weinig ruimte geeft? Weegt de individuele vrijheid van deze cliënt zwaarder dan mijn zorgplicht? Het zijn maar drie voorbeelden waaruit blijkt dat in deze relatie voortdurend vragen meespelen over wat nu eigenlijk goede zorg is en hoe we die kunnen bewerkstelligen. Daarover nadenken en met elkaar in gesprek gaan helpt om jezelf als zorgverlener te verbeteren. Bij onze buren in Vlaanderen kan dat op een bijzondere manier in het ‘zorgethisch lab’ sTimul. Tijdens een zogenoemde inleefsessie van twee dagen ervaar je er als zorgverlener hoe het is om als zorgbehoevende bewoner in een zorgvoorziening te wonen en afhankelijk te zijn van anderen. Die ervaringen worden door de deelnemers gebruikt om zich in de eigen werksituatie verder te ontwikkelen. Of het mogelijk is om ‘te voelen wat het betekent ‘Onderdompeling in het perspectief van de zorgvrager’. …
Metagegevens
Titel
Zoeken naar het goede
Auteur
Hugo van Waarde
Publicatiedatum
01-04-2011
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
DementieVisie / Uitgave 2/2011
Print ISSN: 2950-2713
Elektronisch ISSN: 2950-2721
DOI
https://doi.org/10.1007/s12428-011-0015-8