Skip to main content

Welkom bij St. Antonius Academie & Bohn Stafleu van Loghum

St. Antonius Academie heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL. Heb je een vraag, neem dan contact op met René Schuwer.

Registreer

Om ook buiten de locaties van St. Antonius Academie, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet u zich eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van St. Antonius Academie.

Eenmaal geregistreerd kunt u thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top

2005 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Welke behandelingen bestaan er?

Auteur : Pieternel Dijkstra

Gepubliceerd in: Omgaan met hechtingsproblemen

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Hechtingsproblemen zijn niet alleen persoonlijke problemen van degene die ze ervaart, maar ook relatieproblemen. Zoals we in het vorige hoofdstuk hebben besproken, kunnen ze bijvoorbeeld leiden tot een negatieve manier van communiceren en seksuele problemen. Bovendien kan de partner hechtingsproblemen opwekken, versterken of instandhouden. Door bijvoorbeeld heel sussend te reageren op ziekelijk jaloers gedrag verdwijnt het wel eventjes, maar het komt steeds weer terug. Vaak ontstaan problemen ook omdat partners er andere ideeën op na houden over de grenzen van hun relatie. De één vindt bijvoorbeeld dat je best mag kijken als er een aantrekkelijk persoon op straat langsloopt, de ander niet. Vaak worden dergelijke grenzen niet uitgesproken of denkt men, om de partner tevreden te houden, dat iets ‘moet kunnen’ terwijl men dat anders voelt. Kortom, het kan verstandig zijn om als stel samen in therapie te gaan.

Metagegevens
Titel
Welke behandelingen bestaan er?
Auteur
Pieternel Dijkstra
Copyright
2005
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-7113-6_5