Skip to main content

Welkom bij St. Antonius Academie & Bohn Stafleu van Loghum

St. Antonius Academie heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL. Heb je een vraag, neem dan contact op met René Schuwer.

Registreer

Om ook buiten de locaties van St. Antonius Academie, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet u zich eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van St. Antonius Academie.

Eenmaal geregistreerd kunt u thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-08-2012 | BUITENLANDS NIEUWS

Visolie en preventie van HVZ

Auteur: Sietsche van Gunst

Gepubliceerd in: TvPO | Uitgave 4/2012

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Wij geven patiënten het advies om tweemaal per week vette vis te eten, want dat zou hart- en vaatziekten (HVZ) voorkomen. Onderzoek wees uit dat twee omega-3-vetzuren ontstekingsprocessen, atherosclerose en hartritmestoornissen voorkomen, en daarmee aandoeningen aan hart- en bloedvaten. Het gaat om de in vette vis voorkomende lange-keten vetzuren eicosapentaeenzuur (EHA) en docosahexaeenzuur (DHA). Maar volstaan supplementen met omega 3-vetzuren ook, bijvoorbeeld (capsules met) visolie? En voorkomen visoliesupplementen bij patiënten met HVZcomplicaties, eenevent of zelfs sterfte door HVZ? Koreaanse onderzoekers voerden een systematische review uit op grond van deze onderzoeksvragen.
Metagegevens
Titel
Visolie en preventie van HVZ
Auteur
Sietsche van Gunst
Publicatiedatum
01-08-2012
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TvPO / Uitgave 4/2012
Print ISSN: 2666-9838
Elektronisch ISSN: 2666-9846
DOI
https://doi.org/10.1007/s12503-012-0070-5