Skip to main content

Welkom bij St. Antonius Academie & Bohn Stafleu van Loghum

St. Antonius Academie heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL. Heb je een vraag, neem dan contact op met René Schuwer.

Registreer

Om ook buiten de locaties van St. Antonius Academie, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet u zich eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van St. Antonius Academie.

Eenmaal geregistreerd kunt u thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

2025 | OriginalPaper | Hoofdstuk

1. Van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag

Auteurs : Renske Mol, Marieke van der Burgt

Gepubliceerd in: Patiëntenvoorlichting door verpleegkundigen

Uitgeverij: BSL Media & Learning

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Gezondheidsproblemen stellen mensen voor uitdagingen. Zorg is vaak gericht op het gezondheidsprobleem en de klachten. Vooral bij chronische gezondheidsproblemen kan het effectiever zijn om de focus te leggen op het omgaan met gezondheid en gezondheidsproblemen, (zelfmanagement) en ondersteuning. Bij het concept positieve gezondheid staat niet de klacht centraal, maar de veerkracht van mensen en wat hun leven zinvol maakt. En dat leidt tot ‘een ander gesprek’. Dat gesprek gaat over wat de patiënt als belangrijkste verbetering ziet en wat hij daaraan zou willen doen (gedrag). Zo kan hij weer grip op zijn leven krijgen. De activiteiten die een patiënt gaat ondernemen zijn gericht op ‘je beter voelen, je fitter voelen’: gezondheidsbevordering. Verandering van leefstijl staat centraal. Ook preventie kan bijdragen aan gezondheid. In dit hoofdstuk komen verschillende manieren aan bod waarop gewerkt kan worden aan gezondheid: voorlichting en zelfmanagementondersteuning, gezondheidsbevordering en preventie. De veranderingen in het denken over gezondheid en zelfmanagement maken al deze vormen in de toekomst nog belangrijker voor de verpleegkundige. Evenals werken aan preventie, zowel individueel als doelgroepgericht.
Metagegevens
Titel
Van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag
Auteurs
Renske Mol
Marieke van der Burgt
Copyright
2025
Uitgeverij
BSL Media & Learning
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-3140-6_1