Skip to main content

Welkom bij St. Antonius Academie & Bohn Stafleu van Loghum

St. Antonius Academie heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL. Heb je een vraag, neem dan contact op met René Schuwer.

Registreer

Om ook buiten de locaties van St. Antonius Academie, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet u zich eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van St. Antonius Academie.

Eenmaal geregistreerd kunt u thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-04-2008 | Redactioneel

Redactioneel ten geleide

Auteur:    

Gepubliceerd in: Bijblijven | Uitgave 4/2008

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Omdat de gemiddelde levensverwachting is gestegen – steeds meer mensen worden oud tot zeer oud, demografisch is de groep 100-jarigen de snelst groeiende leeftijdsgroep – zullen meer mensen geconfronteerd worden met chronische ziekten, vaak meerdere tegelijk. Mensen die een chronische ziekte krijgen, zullen daarmee langer leven als gevolg van ontwikkelingen in diagnostiek en behandeling.1 Lange tijd was kanker vooral een levensbedreigende ziekte, geen chronische. Dat is niet meer zo. In de jaren negentig financierde minister Borst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een programma dat chronische ziekten op de kaart zette in onderzoek, onderwijs en zorg. In het advies dat aan dit programma ten grondslag lag, uitgebracht in 1991, selecteerde de Raad voor Gezondheidsonderzoek zes chronische aandoeningen die zeer frequent voorkwamen en een zware ziektelast gaven.2 Kanker werd uitdrukkelijk gerekend tot deze chronische ziekten, naast hart- en vaatziekten, diabetes mellitus, chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat (reuma) en neurologische en psychiatrische aandoeningen.
Literatuur
1.
go back to reference Bos GAM van den. Chronische ziekten in het zicht van beleid en wetenschap. Ned Tijdschr Geneeskd 1992;136:1170-3. Bos GAM van den. Chronische ziekten in het zicht van beleid en wetenschap. Ned Tijdschr Geneeskd 1992;136:1170-3.
2.
go back to reference Raad voor Gezondheidsonderzoek. Chronische aandoeningen: Prioriteiten voor onderzoek. Den Haag: SDU, 1991. Raad voor Gezondheidsonderzoek. Chronische aandoeningen: Prioriteiten voor onderzoek. Den Haag: SDU, 1991.
3.
go back to reference Signaleringscommissie KWF Kankerbestrijding. Kanker in Nederland: Trends, prognoses en implicaties voor zorgvraag. Amsterdam; KWF Kankerbestrijding, 2004. Signaleringscommissie KWF Kankerbestrijding. Kanker in Nederland: Trends, prognoses en implicaties voor zorgvraag. Amsterdam; KWF Kankerbestrijding, 2004.
4.
go back to reference Wemekamp H, Gualthérie van Weezel LM. De huisarts en de begeleiding van patiënten met kanker. Ned Tijdschr Geneeskd 1996;140:1389-91. Wemekamp H, Gualthérie van Weezel LM. De huisarts en de begeleiding van patiënten met kanker. Ned Tijdschr Geneeskd 1996;140:1389-91.
Metagegevens
Titel
Redactioneel ten geleide
Auteur
   
Publicatiedatum
01-04-2008
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Bijblijven / Uitgave 4/2008
Print ISSN: 0168-9428
Elektronisch ISSN: 1876-4916
DOI
https://doi.org/10.1007/BF03076341