Skip to main content

Welkom bij St. Antonius Academie & Bohn Stafleu van Loghum

St. Antonius Academie heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL. Heb je een vraag, neem dan contact op met René Schuwer.

Registreer

Om ook buiten de locaties van St. Antonius Academie, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet u zich eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van St. Antonius Academie.

Eenmaal geregistreerd kunt u thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top

2005 | OriginalPaper | Hoofdstuk

8. Met bewustzijn eten — het principe van aandacht

Auteur : Peter Daansen

Gepubliceerd in: Leven met obesitas

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Abstract

In dit hoofdstuk introduceren we een techniek die sinds een jaar of tien met succes door hulpverleners wordt gebruikt: aandacht (in het Engels mindfulness) voor het moment. Zoals de boven dit hoofdstuk geplaatste spreuk aangeeft, kan aandacht voor het heden een weg zijn naar het geluk van morgen. Aandachtstechnieken worden inmiddels voor verschillende soorten klachten toegepast ook bij overgewicht en eetstoornissen. Aandachtstechnieken zijn gebaseerd op eeuwenoude meditatietechnieken.
Metagegevens
Titel
Met bewustzijn eten — het principe van aandacht
Auteur
Peter Daansen
Copyright
2005
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9525-5_8