Welkom bij St. Antonius Academie & Bohn Stafleu van Loghum
St. Antonius Academie heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL. Heb je een vraag, neem dan contact op met René Schuwer.
Om ook buiten de locaties van St. Antonius Academie, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet u zich eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van St. Antonius Academie.
Eenmaal geregistreerd kunt u thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.
Login
Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.
De ziekte van Huntington (hd) is een progressieve neurodegeneratieve aandoening die dominant erfelijk is. Dit betekent dat het nageslacht 50% kans heeft om de ziekte te ontwikkelen (figuur 2). hd wordt gekenmerkt door een triade van symptomen: motorische afwijkingen (met name chorea), stoornissen in het cognitief functioneren en psychiatrische verschijnselen (met name depressie en gedragsveranderingen). Behandeling beperkt zich tot palliatieve farmacotherapie, met name bij bewegingsonrust en bij stemmingsstoornissen (depressie, angst). De leeftijd waarop de ziekte tot uiting komt varieert sterk, maar ligt gemiddeld rond het veertigste levensjaar (uitersten: 2-80). De levensverwachting na het ontstaan van de eerste symptomen is gemiddeld 16 jaar (uitersten: 2-45) (Harper, 1996). Naar schatting zijn er in Nederland 1.200 patiënten, en 6.000 risicodragers. Van deze laatste groep zal iets minder dan de helft de ziekte ontwikkelen.
2
Familie met de ziekte van Huntington. A is een aangedane man, B is een bewezen gendrager, D heeft 50% risico, C heeft 25% risico de ziekte-eigenschap bij zich te dragen.